Gofre cu sos de banane

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 ouă
50 ml suc de portocale
1/2 linguriță esență de vanilie
150 ml lapte
150 g făină
1 banană
75 ml miere de albine
aparat special pentru gofre
sare
ulei
Pregătești așa:
Separi ouăle și bați gălbenușurile într-un bol. Adaugi sucul de portocala, esența de vanilie și mixezi. Treptat încorporezi și laptele. Pui albușurile într-un alt castron. Le bați cu mixerul, până se întăresc, aproximativ 2 minute. Peste gălbenușuri pui făina, amestecând ușor cu o lingură de lemn, până aluatul devine moale, apoi pui și albușurile bătute. Ungi cu ajutorul unei pensule ulei pe aparatul de gofre. Torni aluat în formă, închizi și lași aluatul până când este gata.
Pregătești sosul așa:
Decojești banana și o tai rondele. Încălzești mierea într-o tigaie, pui feliile de banană, lași pe foc mic. Zdrobești cu furculița bananele, pânâ când se întărește mierea. Servești gofrele cu sosul fierbinte.
Sfat! Poți înlocui sosul de banane cu unul din iaurt cu fructe. Poți ține gofrele la frigider, într-un recipient cu capac, timp de 2-3 zile.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Mariana Ioan, Călărași

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!