Ghivece cu morcovi – bucuria copiilor

Prezentul preparat, Ghivece cu morcovi – bucuria copiilor, este un desert foarte apreciat de copii, datorită gustului deosebit și a modului de prezentare. Cu toate că vedeta acestei rețete, este morcovul,vom vorbi despre un alt ingredient, anume nuca.
Nucul este originar din Asia Centrală şi din Asia de Sud-Vest. Media de viață a unui nuc este de 300 de ani. Toate componentele nucului (fructele, frunzele, scoarța, lemnul) pot fi utilizate în beneficiul oamenilor. În țara noastră se consideră a fi printre cele mai vechi specii pomicole cultivate.
Miezul de nucă este un produs alimentar cu efect benefic în cazul unor afecțiuni. Este bogat în aminoacizi esențial noninterșanjabili, în acizi polinesaturați (linolic, linolenic) și mononesaturați (oleic), precum și în vitamine, elemente minerale, polifenoli etc. Nucile constituie un produs alimentar cu efecte benefice asupra consumatorilor în cazul unor afecțiuni cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul zaharat. Miezul de nucă este bogat în mangan și fosfor, necesare pentru funcționarea normală a inimii și creierului, în anemie (conține fier și cobalt), pentru activitatea normală a glandei tiroide (conține iod). 

Foto: Ghivece cu morcovi – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
3 morcovi groși
300 g brânză dulce
60 g smântână
60 g zahăr farin
60 g nucă
1 plic zahăr vanilinat
1 praf de sare
1/2 cm rădăcină de ghimbir
1 fir de mentă proaspătă
câteva fructe pentru decor
Pregătești așa:
Cureți morcovii și îi pui la fiert pentru 15 minute, în apă cu sare și ghimbirul curățat și dat pe răzătoare.
După ce au fiert, scurgi morcovii și ghimbirul, îi lași să se răcească, apoi tai câte 3 bucăți din fiecare morcov și le scoți miezul. Amesteci brânza de vaci cu smântâna, zahărul și zahărul vanilinat. Umpli morcovii și acoperi umplutura cu nucă tocată.
Ornezi cu fire proaspete de mentă și cu fructe.

Rețetă de Gina Nechifor, Râmnicu Sărat, jud. Buzău

Vezi și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!