Fursecuri la rece, cu dovleac și migdale

Foto: Fursecuri la rece, cu dovleac și migdale – Arhivă Burda România

Vă prezentăm rețeta de Fursecuri la rece, cu dovleac și migdale, un dulce ușor de pregătit, un desert cu fibre și arome din belșug.
Migdalele vă vor ajuta să furnizați exact ceea ce are nevoie organismul dumneavoastră. Conform gustului, acestea sunt împărțite în două categorii: dulci și picante. Dulci sunt cele pe care le consumăm zilnic. Ele au o formă ovală, textură mai rezistentă și o aromă specifică nucilor. Cele picante sunt folosite pentru a produce ulei de migdale, care este folosit pentru a aroma alimentele și diferite lichioruri.
Migdalele conțin vitamina E, vitaminele A, B (B1, B2, B3, B6, B12), C, D și K. Mineralele sunt și ele destule, în special magneziu. Conțin potasiu, mangan, calciu, fier, seleniu, zinc, fosfor, cupru, dar și acizi grași Omega6.

Îți trebuie:
1 1/2 cană piure de dovleac călit, bine scurs
1 1/2 cană unt de cocos
1 lingură extract de vanilie
4 linguri melasă
1 cană făină de migdale
1 vârf de cuțit scorțișoară
1 vârf de cuțit pudră de ghimbir
1 praf de sare
1/2 cană fulgi de migdale pentru decor
Pregătești așa:
Mixezi într-un bol untul de cocos împreună cu melasa și extractul de vanilie, până se topește zahărul brut. Când s-a topit, adaugi sarea, mirodeniile și făina de migdale. În compoziția obținută încorporezi piureul de dovleac. Dacă compoziția e prea moale, poți să adaugi 1-2 linguri cu pesmet. Răcești compoziția 10 minute, în frigider.
Modelezi mici sfere pe care le poți aplatiza ușor. Le treci prin fulgi de cocos și le păstrezi la rece până în momentul consumului, dar cel puțin 3 ore.
Sfat: Dacă dovleacul nu e pe lista preferințelor tale sau ale oaspeților tăi, poți să pregătești un astfel de desert cu mere călite ori amestec de mere și gutui coapte. O cană și jumătate de piure de fructe călite poate fi obținută din 7-8 mere sau 5 mere și 2 gutui mari.

Pregătire 20 minute
Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!