Fursecuri fragede umplute cu gem de prune

 

Foto: Fursecuri fragede cu gem de prune – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
150 g unt
100 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
1 ou
esență de lămâie
350 g făină
1 linguriță rasă praf de copt
Îți trebuie pentru umplutură:
gem de prune
Îți trebuie pentru ornat:
zahăr pudră
Pregătești așa:
Se mixează untul moale împreună cu zahărul măcinat, se adaugă oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi făina cernută cu praful de copt și se amestecă cu mâna până se înglobează toată făina. Vei obține un aluat fin, nelipicios.
Capacul storcătorului de citrice se pune pe un pahar, apoi se adaugă o folie alimentară înăuntru. Se împarte aluatul în 16 bile egale. Se ia o bilă de aluat, se rupe o bucățică mică de aluat, pentru capac, apoi se întinde pe masa de lucru presărată cu făină și se introduce în orificiul storcătorului, întinzând aluatul pe margini și lăsând o gaură în mijloc. Se apasă bine cu degetele pentru a se mula pe pereții formei. Apoi, în orificiul creat, se pune o lingură de umplutură și acoperi cu aluatul păstrat.
Se scoate fursecul cu tot cu folie și se pune în tava tapetată cu hârtie de copt. Coci prăjiturile 25 de minute până când se rumenesc puțin. Când sunt gata, se scot pe un grătar și se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Aici vei găsi o altă rețetă de fursecuri.

Add Comment