Fursecuri cu ciocolată

Foto: Burda România

Îți trebuie:

200 g unt

2 ouă

200 g zahăr sau după gust

200 g pepite de ciocolată sau ciocolată de menaj

1 plic zahăr vanilinat sau o altă aromă (rom, portocală, migdale, mentă) la alegere

400 g făină

1 plic praf de copt

1 praf de sare

 

Pregătești așa:

  1. Mixezi untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, zahărul vanilinat și sarea, apoi adaugi ouăle și mixezi până când se dizolvă cristalele de zahăr.
  2. Adaugi treptat făina cernută împreună cu praful de copt și amesteci la început cu mixerul, apoi cu mâna, până obții un aluat potrivit de tare. Încorporezi pepitele de ciocolată sau ciocolata de menaj tăiată cubulețe fine. Omogenizezi aluatul și îl învelești în folie de plastic. Îl păstrezi astfel în frigider, pentru 1/2 oră.
  3. Cu mâinile unse, modelezi sfere de aluat de mărimea unei nuci și le aplatizezi între palme. Le așezi în tavă, pe hârtie de copt, cu distanță de 4-5 cm între ele.
  4. Coci fursecurile la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute, până se rumenesc ușor pe margini. După ce se răcesc, le păstrezi în cutii metalice. Îți ies aproximativ 35 de fursecuri mari.

 

Rețetă propusă de Practic în bucătărie



Add Comment