Fulgi de nea

Foto: Mihai Nicolae -Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:

8 ouă

400 g zahăr

1/2 linguriță bicarbonat stins

250 g făină

3 linguri cacao

2 linguri ulei

Îți trebuie pentru cremă:

200 g unt

150 g zahăr

2 linguri făină

300 ml lapte

3 plicuri de zahăr vanilat

Îți trebuie pentru glazură și decor

150 g ciocolată de menaj

2 linguri ulei

100 g nucă de cocos

Pregătești așa:

Bați albușurile spumă cu zahărul, apoi adaugi făina amestecată cu cacao, amestecând ușor cu paleta de jos în sus. Adaugi gălbenușurile amestecate cu bicarbonatul stins și, la final, 2 linguri ulei. Pui compoziția într-o tavă tapetată cu făină și coci la foc potrivit 35 de minute.

Pregătești crema așa:

Dizolvi făina cu puțin lapte rece să nu rămână cocoloașe. Fierbi laptele cu zahărul vanilat și cu zahăr, adaugi compoziția făcută din făină și fierbi până se leagă. Lași să se răcească și adaugi peste untul frecat spumă, în prealabil. După ce s-a răcit blatul, îl tai cu o formă rotundă (pahar), după care îl tai la mijloc. Umpli cu cremă mijlocul și pe margini, roată, apoi marginile le tăvălești în nuca de cocos. Ciocolata de menaj o rupi bucăți și o pui într-o cratiță pe foc mic cu 2 linguri de ulei. Amesteci până se topește ciocolata. Ciocolata obținută o pui deasupra fulgilor, cu ajutorul unei linguri. Este un desert bun și ușor de făcut, dar, totodată și aspectuos. Copiii vor fi încântați să mănânce acești delicioși fulgișori de nea.

14 porții › Pregătire: 35 minute › FIERBERE: 35 minute

Rețetă trimisă de Mihaela Avram, e-mail

 

 

Add Comment