Florentine crocante, cu migdale

Florentine crocante, cu migdale, dedicate picilor cărora le place să ronțăie în pauza dintre mese. Este un dulce bogat în fibre.
Pentru prepararea acestui desert, pe lângă alte ingrediente, vom folosi migdale. Să vedem în continuare câteva lucruri interesante despre migdale.
Migdalele sunt bogate în vitamina E, un antioxidant puternic, dar și vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12, vitaminele C, D și K. Conține minerale, în special magneziu care ajută circulația oxigenului, a sângelui și a elementelor nutritive în organism. Mai conțin potasiu, mangan, fier, seleniu, zinc, fosfor, cupru dar și Omega 6.
Se pare că migdalul a fost cultivat încă de acum 4000 de ani. În zilele noastre este cultivat în California, în bazinul mediteranean, în Pakistan și Iran.
Există migdale amare și migdale dulci. Migdalele amare nu se pot consuma ca atare, deoarece ele conțin amigdalin. Migdalele se folosesc foarte mult în prepararea și aromatizarea unor băuturi alcoolice, lichioruri sau marțipan.

florentine

Foto: Florentine crocante – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
175 g zahăr
75 g miere
125 g unt
150 ml smântână pentru gătit
175 g migdale
100 g miez de semințe de floarea-soarelui
150 g glazură de ciocolată
Pregătești așa:
Mixezi zahărul cu mierea, untul, smântâna pentru gătit, migdalele și semințele de floarea-soarelui. Pui amestecul pe foc, pentru 5 minute, amestecând încontinuu.
Tapetezi cu hârtie de copt o tăviță de 15×25 cm sau ungi o tavă de silicon. Întinzi uniform amestecul cu semințe și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 10 minute.
Scoți tava din cuptor și, cât e călduță, tai prăjitura în romburi. După ce se răcesc, le ungi pe o parte cu glazură caldă de ciocolată, folosind o pensulă. Le lași să se usuce pe un grătar și le păstrezi în frigider până în momentul consumului.

Pregătire 35 minute; Coacere 10 minute
Rețetă de Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!