English cake

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
150 g unt
250 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
4 ouă
2 linguri rom
400 g făină
1/2 plic praf de copt
7-8 linguri lapte
100 g smochine
100 g nuci
175 g rahat
100 g stafide
Pregătești așa:
Pui untul în vas, mixezi până obții o cremă, apoi adaugi treptat zahărul, mixând încontinuu. Pui treptat câte un gălbenuș, mixând după fiecare, până ce s-a amestecat bine cu restul compoziției. Adaugi zahărul vanilat, romul și praful de copt dizolvat în lapte și omogenizezi totul. Smochinele și miejii de nucă îi tai cu cuțitul, cât se poate de mărunt, după care le adaugi în compoziție. Amesteci. Rahatul colorat, farmecul prăjiturii, îl tai felioare subțirele, dar și cubulețe.
Încorporezi treptat rahatul în compoziție, la fel și stafidele și albușurile bătute spumă. După omogenizare, torni compoziția în două tăvițe de cozonac, unse cu margarină pe toate laturile. Coci în cuptorul fierbinte, la început, apoi treptat reduci focul. Scoți prăjitura imediat din forme și o tai rece.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Teodora Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Intră aici, vei găsi o rețetă delicioasă.

Add Comment