foto: Mihai Nicolae
Dulceață de roșii
Rețetă de Ioana Preda, București
Preț: 6 lei-4 porții
Pregătire: 35 minute
Fierbere: 90 minute
Îți trebuie: ■ 1 kg roșii ■ 75 g zahăr ■ 1 lămâie ■ 50 ml rom ■ 1 plic zahăr vanilat
Pregătești așa: Roșiile trebuie să fie tari și sănătoase. Le opărești în apă clocotită, apoi le decojești. Le tai în jumătăți și le cureți de semințe. Pui zahărul la fiert cu 2 căni de apă, pe foc mic. După ce se dizolvă complet, pui roșiile, zahărul vanilat și câteva pătrățele mici de coajă de lămâie. Lași vasul la fiert, amestecând din când în când, să nu se lipească. După ce s-a răcit, torni dulceața în borcane. Acoperi borcanele, dar nu le legi decât după ce capătă o pojghiță la suprafață.