Dulceață de roșii cu lămâie

foto: Mihai Nicolae

Dulceață de roșii

Rețetă de Ioana Preda, București

Preț: 6 lei-4 porții

Pregătire: 35 minute

Fierbere: 90 minute

Îți trebuie: ■ 1 kg roșii ■ 75 g zahăr ■ 1 lămâie ■ 50 ml rom ■ 1 plic zahăr vanilat

Pregătești așa: Roșiile trebuie să fie tari și sănătoase. Le opărești în apă clocotită, apoi le decojești. Le tai în jumătăți și le cureți de semințe. Pui zahărul la fiert cu 2 căni de apă, pe foc mic. După ce se dizolvă complet, pui roșiile, zahărul vanilat și câteva pătrățele mici de coajă de lămâie. Lași vasul la fiert, amestecând din când în când, să nu se lipească. După ce s-a răcit, torni dulceața în borcane. Acoperi borcanele, dar nu le legi decât după ce capătă o pojghiță la suprafață.

Add Comment