Dulceață de pepene galben

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg miez de pepene galben
1 kg zahăr
2 linguri zeamă de lămâie
1 baton vanilie
1 baton scorțișoară
Pregătești așa:
Alegi pepeni parfumați, bine copți, dar cu miezul tare și nepătat. Tai pepenii în două, îi golești de semințe, îi decojești, apoi îi tai în cuburi de mărimi egale. Opărești cuburile de pepene în apă clocotită, după care le pui într-o strecurătoare să se scurgă.
Într-un vas pui 750 ml de apă, adaugi și zahărul și fierbi la foc mic până se face un sirop în care introduci cuburile de pepene, împreună cu batonul de vanilie. Tragi vasul de pe foc. După 20 de minute pui din nou vasul pe foc iute, adaugi zeama de lămâie și lași să fiarbă până se leagă siropul.
Acoperi vasul cu un prosop umed și lași să se răcească. Pui dulceața în borcane, pe care le legi cu celofan sau le închizi cu capac.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Emilia Gurghian, Tg. Mureș, jud. Mureș

Aici vei găsi rețeta de dulceață din roșii.

One Response

  1. Ghita Gligor septembrie 15, 2019

Add Comment