Dulceață de dovlecei cu aromă de ghimbir

Foto: Mihai Nicolae, Burda România

Îți trebuie:
1 kg dovlecei
1/2 kg zahăr
1 cană apă
2 lămâi
1 rădăcină de ghimbir de circa 3 cm
2 plicuri zahăr vanilinat
Pregătești așa:
Cureți dovleceii de coajă, îi tai cubulețe și îi lași să se scurgă. Pui la fiert zahărul cu apa, zahărul vanilinat și rădăcina de ghimbir curățată de coajă. Când siropul s-a îngroșat, scoți rădăcina de ghimbir și pui dovleceii. Lași să fiarbă 10 minute, după care torni zeama de lămâie și stingi focul după câteva clocote. Acoperi vasul cu un șervet umed și lași să se mai răcească. Pui dulceața caldă în borcane curate, în prealabil încălzite și așezate pe suporturi metalice.

4 borcane; pregătire: 20 min; fierbere: 10 min
Rețetă de Cornelia Munteanu, Tulcea

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!