Dulceață de ardei iute

Foto: Mihai Nicolae

Dulceață de ardei iute

Rețetă trimisă de Bianca Raluca Panazan, Brașov

Preț: 7 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Fierbere: 40 minute

Îți trebuie: 500 g ardei iuți, 500 ml oțet de mere, 500 g zahăr tos

Pregătești așa: Pui ardeii într-un vas cu apă rece, îi speli bine și începi curățarea lor de nervuri și semințe. Tai ardeii în bucăți mai mici și îi pui în robotul de bucătărie. Într-o oală, pe foc, pui oțetul împreună cu zahărul. Când se formează un sirop, adaugi și ardeii tocați mărunt. Lași la foc mic, până are consistența dorită (în jur de 40 de minute). Amesteci din când în când. Speli borcanele bine și le lași la uscat. Adaugi dulceața fierbinte și întorci pentru câteva minute borcanele cu gura în jos. Învelești apoi borcanele cu o pătură și le lași la răcit până a doua zi. Mie mi-au ieșit 2 borcane de 400 g.

Add Comment