Desert neobișnuit

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2-3 baghete de pâine
5 ouă
1 l lapte
2 pliculețe zahăr vanilat
1 esență de rom
6 linguri zahăr
200 g stafide
100 g zahăr pudră
Pregătești așa:
Tai baghetele felii și din ele așezi pe fundul unei tăvi primul rând. Apoi presari stafidele, pui al doilea rând de felii de baghete, restul de stafide și acoperi cu ultimul rând de baghete. Bați bine cu mixerul 5 ouă, adaugi zahărul, mixezi, pui zahărul vanilat, romul și laptele treptat, mixând tot timpul. Apoi torni această compoziție peste baghete și pui tava la copt pentru 30-40 de minute. Când se răcește, tai compoziția felii, le așezi pe o tavă și le presari cu zahăr pudră.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă trimisă de Catița Petrovici, com. Svinița, jud. Mehedinți

 

Dacă dorești o altă rețetă de desert intră aici.

Add Comment