Foto: MIhai NIcolae – Burda România
Îți trebuie:
1 baton de vanilie
450 g frișcă dulce lichidă
200 ml lapte degresat
4 gălbenușuri
50 g zahăr alb
1 plic budincă de vanilie
70 g ciocolată amăruie (min. 75% cacao)
1 lingură lichior de portocale
2 linguri rom
Pregătești așa:
- Tai batonul de vanilie și scoți miezul cărnos cu ajutorul unui cuțit. Pui la fiert 200 g frișcă lichidă, 100 ml lapte, miezul și batonul de vanilie.
- Între timp, amesteci gălbenușurile cu zahăr, cu praful de budincă și cu restul de lapte rece. Adaugi această compoziție în crema aflată în fierbere și lași să prindă consistență. Scoți batonul de vanilie. Mărunțești ciocolata amăruie și o topești cu 4-5 linguri din masa de cremă fierbinte, peste care stropești lichiorul de portocale. Romul va fi turnat peste budinca fierbinte de vanilie.
- Până se răcesc cele două șarlote, bați restul de frișcă lichidă. Un sfert din această spumă îl omogenizezi cu budinca de vanilie și rom, iar restul cu crema de ciocolată și portocale.
- Repartizezi desertul în pahare sau cupe de sticle și lași la rece pentru cel puțin 2-3 ore. Servești desertul cu fursecuri, ciocolată rasă, alune pralinate sau fructe confiate.
4 porții › Pregătire: 40 minute › FIERBERE: 20 minute
Rețetă trimisă de Adrian Vanțiu, Cluj-Napoca, jud. Cluj
Pentru un alt desert rapid și delicios, la pahar: https://www.practicinbucatarie.ro/acasa-la-tine/romani-de-pretutindeni/panna-cotta-cu-jeleu-din-fructe-de-padure/