Desert cu piersici și semințe de dovleac

Un Desert cu piersici și semințe de dovleac, o savoare în vreme de toamnă, de care ne putem bucura alături de cei dragi.
Semințele de dovleac, pe care le vom folosi la prepararea acestui desert deosebit, sunt foarte gustoase și sănătoase. Conțin minerale precum fosfor, magneziu, mangan, fier și cupru, zinc, dar și vitamina K. Datorită conținutului mare de zinc, un consum regulat de semințe de dovleac previne apariția osteoporozei. Pentru că semințele de dovleac conțin foarte mult magneziu, ele ajută la menținerea sănătății inimii. Semințele de dovleac sunt o sursă bogată de Omega3. Ajută la buna funcționare a ficatului, ajută la reglarea nivelului de insulină din organism.
Uleiul din semințe de dovleac este bogat în nutrienți importanți pentru sănătatea organismului, dar și pentru frumusețea noastră, de care trebuie să avem grijă.
Semințele de dovleac le putem consuma crude, prăjite foarte puțin, le putem folosi pentru prepararea unor deserturi sau chiar în preparara pâinii. Pot fi consumate cu iaurt, sau în prepararea unor plăcinte.

desert

Foto: Desert cu piersici și semințe de dovleac – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
400 ml iaurt cu piersici
1 compot de piersici (400 ml)
250 ml frişcă lichidă
1 pachet de biscuiţi cu cocos
2 plicuri de gelatină
semințe de dovleac
frunze de mentă sau busuioc pentru decor
scorţişoară şi batoane de scorţişoară
Pregătești așa:
Bați frişca până se întăreşte, adaugi iaurtul şi bați în continuare, apoi încorporezi 2-3 piersici tăiate cubulețe şi gelatina, în prealabil hidratată în zeama compotului și apoi topită la bain-marie. Adaugi scorţişoară şi seminţe de dovleac.
Pui în forme mici felii de piersică, torni compoziţea şi pui deasupra felii de biscuiţi înmuiați puţin în zeamă de la compot. Decorezi cu batoane de scorţişoară, pentru aromă.
Răcești desertul circa 3 ore. Pentru servire, răstorni desertul pe farfurii și decorezi cu frunze.

Rețetă de Ioana Monica Dobay Avram, Baia Mare, jud. Maramureș

Intră aici și încearcă și rețeta propusă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!