Desert cu lămâie și amaretti

Desert cu lămâie și amaretti, este un desert inspirat de aromele de pe terasele insulei italiene Capri. Este un deliciu fin, simplu de realizat și apreciat de toată lumea.
Ce sunt amaretti? Sunt fursecuri/biscuiți de formă rotundă, crocanți, au o aromă delicioasă de migdale, sunt eleganți și nu conțin multe calorii.
Ce este limoncello? Este un lichior foarte popular în Italia și nu numai. Se prepară din lămâi, apă, alcool și zahăr. Locuitorii din zona Capri, dar și cei din Sorrento și Amalfi se consideră (fiecare) făuritorii acestei băuturi gustoase. Pentru a fi apreciat la adevărata lui valoare, limoncello trebuie servit la o temperatură foarte scăzută.
Ce este ricotta? Conform Wikipedia „Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză (mascarpone sau provolone) sau din zerul laptelui după separarea cașului, în special din zer din lapte de oaie.„ Ricotta înseamnă în italiană „refiert„.

amaretti

Foto: Desert cu lămâie și amaretti – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g ricotta
100 ml frișcă lichidă
500 g brânză dulce
1 plic zahăr vanilinat
75 g zahăr
5 linguri limoncello
coaja rasă de la 1 lămâie
10 g gelatină
200 g amaretti
Pentru decor:
fulgi de migdale
1/2 lămâie
amaretti pentru decor
Pregătești așa:
Hidratezi gelatina în 100 ml apă rece. Mixezi frișca împreună cu zahărul, până când acesta se dizolvă. Amesteci brânza dulce cu ricotta, frișca îndulcită, coaja rasă de lămâie și limoncello.
După 10 minute, topești la bain-marie gelatina și o torni călduță, în fir subțire, în compoziția cu brânză, amestecând încontinuu.
Tapetezi cu folie de plastic o tavă mică, pentru chec. Pui în straturi cremă și amaretti, până termini ingredientele, primul și ultimul strat fiind cremă. Răcești desertul pentru 2 ore, apoi îl răstorni pe un platou și îl decorezi cu fulgi de migdale, jumătăți de amaretti și felii de lămâie. Îl tai în felii groase de 2 cm, cu un cuțit bine ascuțit.

Rețetă de Elena Potra, Bârzava, jud. Arad

Intră aici și încearcă și rețeta unui desert delicios.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!