Desert à la Lyon

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 pepene galben
200 g brânză fină gen Gouda
frunze de mentă
4 linguri lichior de fructe
Pregătești așa:
Speli și tai pepenele galben în două și înlături semințele.
Scobești pepenele cu o lingură și pui pulpa într-un vas.
Stropești cu 2 linguri de lichior, iar alte 2 linguri le torni în jumătățile de pepene.
Tai brânza în fâșii foarte subțiri și o amesteci cu pulpa de pepene. Pui totul în coaja de pepene, lași puțin la răcit în frigider și apoi consumi pepenele.

SFAT
Aluaturile din albușuri se prepară fără niciun gălbenuș, cu sau fără grăsime.
Secretele de preparare sunt: baterea albușurilor spumă, până când devin sidefii și întorcând vasul în care au fost bătute spumă nu se clintesc; respectarea întocmai a cantității de zahăr care întărește spuma; coacerea aluatului la foc foarte mic, pentru a nu se produce caramelizarea zahărului înainte de coagularea albușului.

Pregătire: 25 minute
Rețetă propusă de Crenguța Simion, București

Dacă intri aici, vei descoperi rețeta unui desert special.

Add Comment