Croissante rapide și delicioase

Ce să mai facem dulce? Croissante rapide și delicioase, foarte apreciate, care arată super și de care ne putem bucura la o masă festivă sau duminica, la masa luată în familie.
Croissantul, inevitabil, este legat de Franța, acesta reprezentând unul dintre cele mai puternice simboluri ale francezilor. Există însă o variantă care face legătura între croissant și simbolul Imperiului Otoman, semiluna. De ce? Turcii plănuiau un atac împotriva orașului Budapesta, sau Viena (nu este clar despre care oraș este vorba). Patiserii și brutarii, pentru că lucrau noaptea, au observat mișcări suspecte și au dat alarma. Patiserii au fost declarați eroi și ca semn de onoare au primit permisiunea să facă un produs special care să marcheze victoria. Astfel ei au inventat croissantul, în formă de semilună, iar cei care mușcau din el, de fapt mușcau din puterea Imperiului Otoman și simțeau gustul victoriei.

croissante

Foto: Croissante rapide și delicioase – Arhivă Burda România

Ingrediente (16 buc.):
200 ml lapte călduț
200 ml apă caldă
10 g drojdie uscată
1 ou
50 g zahăr
sare
700 g făină
200 g unt moale
Pentru umplutură:
nutella
frișcă
zmeură
Preparare:
Se pune laptele, apa, drojdia, oul, zahărul, făina și sarea în aparatul pentru frământat. Setăm comanda pentru frământat și dospit.
Cine nu are aparat de frământat procedează așa:
Se pune făina într-un vas încăpător. Se face în mijloc un cuibușor și se umple cu laptele, drojdia și sarea. Se lasă amestecul din mijloc să se umfle pentru 10 minute. Se adaugă oul bătut, apa și zahărul și se frământă un aluat elastic. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru 1 oră.
Se scoate aluatul și, cu ajutorul unui sucitor, se întinde aluatul format din straturi într-o foaie mare și subțire. Se împarte în 16 triunghiuri și se crestează puțin capătul la fiecare.  Se rulează aluatul și se formează croissantele.
Se ung cu un gălbenuș amestecat cu puțin lapte. Se pune tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox. 30-35 de minute sau până când se rumenesc croissantele.
Se taie fie croissant în jumătate și se umple cu Nutella, frișcă și zmeură.

Rețetă de Salomeea Trif

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!