Croasant cu cașcaval

Foto: Mihai Nicolae

Croasant cu cașcaval

Rețetă de Viorica Kovacs, Galați

Preț: 23 lei-6 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 25 minute

Îți trebuie pentru aluatul pentru croasant: 250 g făină, 1 ou, 1 lingură zahăr, 1 pachet drojdie de bere uscată, 100 ml lapte cald, 100 g unt, păstrat la temperatura camerei

Îți trebuie pentru umplutură: 150 ml lapte, 2 gălbenușuri, 1 linguriță amidon, 1 lingură zahăr, 100 g unt, 150 g cașcaval

Pregătești așa: În făina cernută pui drojdia și o amesteci, iar ouăle le bați cu un praf de sare și cu zahărul. Frămânți făina cu oul și laptele călduț, până obții un aluat pe care îl acoperi și îl lași la dospit 30 de minute. Pentru umplutură, freci zahărul cu gălbenușurile și amidonul, apoi adaugi laptele fierbinte și amesteci în continuare. Pui la bain-marie până se îngroașă. Iei de pe foc și lași să se răcească. Când ajunge la temperatura camerei, adaugi untul și 50 g de cașcaval dat pe răzătoare. Aluatul crescut îl întinzi într-o foaie groasă de 1 cm, de formă pătrată. În mijloc pui untul întins, întorci marginile aluatului peste unt, apoi acoperi și-l lași la rece 10 minute. Întinzi din aluat o foaie de 3 ori mai lungă decât lată, pe care o împăturești în trei. Lași din nou aluatul la rece 10 minute, apoi repeți operația de 3 ori, având grijă ca aluatul să se întindă în altă direcție, față de cum a fost întins înainte. La sfârșit, întinzi aluatul într-o foaie mai mare, rotundă, pe care o tai radial în 8. Fiecare bucată de aluat o umpli cu o lingură din umplutură și câte o fâșie de cașcaval. Rulezi și pui croasanții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După 10 minute, ungi croasanții cu ou și îi dai la cuptor (încins în prealabil), circa 25 de minute.

Add Comment