Cremșnit scoțian

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie 
pentru foi:
300 g făină
100 g margarină
50 g zahăr pudră
1 ou
1 plic praf 
de copt
60 g smântână
2 linguri lapte
Îți trebuie 
pentru cremă:
1 l lapte
250 g zahăr
3 ouă
10 linguri făină
1 esență 
de vanilie
150 g margarină

Pregătești foile așa:
Încorporezi margarina în făină, o amesteci cu zahărul, oul, praful de copt, smântâna și laptele. Aluatul trebuie să fie mai moale. Împarți aluatul în 3 bucăți și îl dai timp de 1-2 ore la frigider. Întinzi 3 foi subțiri și le coci pe fundul tăvii.
Pregătești crema:
Bați gălbenușurile cu zahărul, cu făina și cu câteva linguri de lapte. Pui restul de lapte pe foc și, când este cald, torni amestecul de gălbenușuri. Fierbi la foc mic, amestecând mereu. Bați repede albușurile spumă tare cu zahăr vanilat și le torni peste crema dată deoparte de pe foc. Amesteci ușor și pui crema între foi. Dai prăjitura la rece, o tai și o presari cu zahăr pudră și cu zahăr vanilat.

20 porții 
Pregătire: 50 minute COACERE: 20 minute
Rețetă de Mihaela Bugeanu, com. Lunca, jud. Teleorman

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

One Response

  1. Oana aprilie 22, 2020

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!