Cremșnit de Budapesta

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blat:
6 ouă
140 g zahăr
140 g nuci
2 linguri cacao
3 linguri făină
puțin praf de copt
Îți trebuie pentru cremă:
250 g unt
250 g zahăr pudră
2-3 lingurițe de ness
1 gălbenuș de ou
70 g nuci tăiate mărunt
Îți trebuie pentru glazură:
6 linguri lapte
200 g zahăr
3 linguri de cacao
100 g unt
Pregătești blatul așa:
Bați albușurile cu zahărul, adaugi pe rând gălbenușurile, nucile date prin mașină, cacaua, 3 linguri de făină și puțin praf de copt. Ungi o tavă cu unt și o tapetezi cu făină. Torni compoziția în tavă și o dai la cuptor circa 45 de minute.
Pregătești crema așa:
Amesteci untul cu zahărul pudră și cu nessul dizolvat în puțină apă. Adaugi gălbenușul de ou și nucile tăiate mărunt. Scoți blatul din cuptor, îl lași să se răcească și apoi întinzi crema peste el.
Pregătești glazura așa:
Fierbi laptele cu 200 g zahăr și cu cele 3 linguri de cacao până se îngroașă, iar când s-a răcit această cremă, adaugi 100 g unt. Întinzi glazura peste cremă.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Gabriela Munteanu, Săcele, jud. Brașov

Aici vei găsi o altă rețetă de cremșnit.

Add Comment