Cremeș franțuzesc

Foto: Cremes frantuzesc – Mihai Nicolae, Burda Romania

Îți trebuie:
1 foaie de cremeș
250 g pișcoturi
250 ml lapte
200 g zahăr
600 ml smântână pentru frișcă
200 g ciocolată albă
4 ouă
2 linguri amidon alimentar
20 g gelatină
Îți trebuie pentru însiropat pișcoturile:
250 ml cafea mai slabă
1 linguriță esență de rom
Îți trebuie pentru glazură:
120 ml smântână pentru frișcă
200 g ciocolată de menaj
Pregătești așa:
Pui gelatina la înmuiat în 3 linguri de lapte rece. Amesteci gălbenușurile cu amidonul și zahărul, apoi adaugi treptat laptele. Pui oala pe foc mic și amesteci mereu până se îngroașă compoziția ca o budincă. Oprești focul și adaugi gelatina. Amesteci bine până se dizolvă, apoi adaugi ciocolata ruptă bucățele. Amesteci și lași să se răcească.
Între timp, bați smântâna pentru frișcă într-un bol și în altul bați albușurile spumă. Când compoziția de ouă s-a răcit, adaugi frișca puțin câte puțin și amesteci ușor cu o paletă, până se încorporează, apoi adaugi spuma de albușuri. Pui foaia de cremeș, apoi jumătate de cremă, pișcoturile însiropate în cafea și crema rămasă.

Lași la rece 3 ore, apoi prepari glazura. Într-o oală mai mică pui smântâna pentru frișcă și ciocolata ruptă bucățele. Amesteci bine, pe foc mic, până ce devine ca o cremă ciocolatie. Scoți prăjitura din frigider și torni glazura, pe care o întinzi cu un cuțit. Lași să se întărească, după care o porționezi și decorezi cu felii de căpșuni proaspete sau o lași simplă.

Pregătire: 60 minute; Răcire: 3-4 ore
Rețetă de Corina Ionela Ursa, Deva, jud. Hunedoara

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment