Crembo Mocca

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat și sos:
200 g orez expandat (sau poți cumpăra rondele de orez expandat)
100 g halva susan
3 linguri miere
1 lingură zahăr brun
50 g unt + 100 g ciocolată
Îți trebuie pentru cremă:
500 ml smântână pentru frișcă
1 lingură nes
300 g ciocolată albă
Îți trebuie pentru decor:
400 g ciocolată amară
ciocolată albă, opțional
3-5 linguri ulei
Pregătești așa:
Pregătirea acestei rețete începe din seara dinaintea zilei în care o vei pregăti, când te ocupi de prepararea cremei de ciocolată cu nes și a blatului.
Pentru cremă, încălzești pe foc smântâna pentru frișcă, în care ai amestecat și o lingură de nes, până ajunge în punctul de fierbere (să nu înceapă să fiarbă). Torni lichidul fierbinte peste ciocolata albă și amesteci până obții un lichid gros (ciocolata se topește). Când se răcește, pui lichidul în frigider până a doua zi.
Pentru blat, lichidul rezultat din amestecarea pe foc a ingredientelor sosului îl torni peste orezul expandat. Amesteci bine și compoziția obținută o așezi între două foi de copt. Întinzi cu sucitorul până capătă o grosime uniformă, de aproximativ 1 cm. Tai cu ajutorul unei forme sau pahar cercuri pe care le așezi pe una dintre foile de copt. Compoziția rămasă o strângi iar și o întinzi, apoi tai din nou cercuri, până folosești toată compoziția. Pui foaia cu cercuri în frigider, peste noapte. Dacă alegi să cumperi rondele de orez expandat, le vei avea gata tăiate și nu mai ai nevoie nici de sos.
A doua zi, bați spumă cu mixerul crema de frișcă și ciocolata, până capătă consistența unei creme grase. Cu ajutorul poșului formezi movilițe pe cerculețele de orez expandat. Pui prăjiturile în congelator cel puțin 2 ore, până când crema se întărește. Topești ciocolata la bain-marie, o diluezi cu 3 linguri de ulei (dacă e nevoie mai poți adăuga 1-2 linguri). Ținând de cerculețul de orez, treci prăjiturile prin ciocolată. Le pui din nou pe foaia de copt și le mai lași în congelator până se întărește ciocolata peste ele. Poți face dungi din ciocolată albă sau poți folosi ciocolată albă în loc de cea amară. Ții prăjiturelele până la servire, dar să nu înghețe.

Pregătire: 80 minute; Congelare: 3 ore
Rețetă de Alin Drinel Soare, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!