Cremă de zahăr ars

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 l lapte
200 g zahăr 
pudră
1 praf zahăr 
vanilat
1 linguriță amidon 
sau făină
4 ouă
100 g zahăr tos

Pregătești așa:
Trebuie să folosești ouă proaspete, pe care le spargi într-un castron.
Amesteci mereu cu telul și adaugi pe rând zahărul, zahărul vanilat, amidonul și laptele rece. Într-o cratiță, arzi cele 100 g de zahăr tos și, după 10 minute, torni compoziția pregătită mai sus. Așezi cratița într-un vas cu apă și le dai la cuptor.
Când crema este gata, o răstorni pe farfuria de servit împreună cu sosul format.
Servești crema de zahăr ars rece.

 

10 porții Pregătire: 20 minute COACERE: 50 minute
Rețetă propusă de Crenguța Simion, București

 

Add Comment