Cremă de vanilie cu piersici

Crema de vanilie cu piersici de mai jos este un desert rapid, ușor de preparat, apreciat de cei mici și nu numai, pe care vă invităm să-l preparați.
Iată câteva lucruri importante despre vanilie, mai bine spus despre păstaia de vanilie. Primii cultivatori au fost băștinașii tribului Totonaco din Mexic. Orhideea cățărătoare este planta care produce păstaia de vanilie. Florile acestei plante se deschid numai o zi pe an, doar pentru câteva ore, iar păstăile sunt recoltate manual după 6-9 luni. În Europa, vanilia, care este cel mai scump condiment din lume, a ajuns în 1520 datorită conquistadorului spaniol Herman Cortes. Astăzi sunt cunoscute trei mari specii de vanilie: Vanilia Bourbon, Vanilia Tahiti și Vanilia Pompona. Principalul producător de vanilie este Madagascar.

crema

Foto: Cremă de vanilie cu piersici – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
3 piersici mari
4 gălbenușuri
250 g zahăr pudră
500 ml lapte
60 g amidon sau făină
1/2 baton de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilinat
zeama de la 1 lămâie
6 lingurițe miere
100 g unt
Pregătești așa:
Speli piersicile, le tai în jumătăți și le scoți sâmburii. Așezi piersicile într-o tavă, pe hârtie de copt și pui în scobitura fiecăreia câte 1 linguriță de miere. Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute, până când fructele se înmoaie. Fierbi laptele împreună cu batonul de vanilie, iar după 10 minute, scoți batonul și lași laptele să se răcească. Freci gălbenușurile cu 150 g zahăr, adaugi amidonul și torni treptat laptele călduț. Amesteci și pui crema la fiert, la foc mic, până se îngroașă. Iei crema de pe foc și amesteci până se răcește.
Freci spumă untul cu 100 g zahăr și adaugi treptat zeama de lămâie și crema de gălbenușuri răcită. Torni crema în castronele și deasupra pui câte o jumătate de piersică pe care ai curățat-o de coajă. Se lasă la răcit timp de 1 oră.

Pregătire: 10 minute; Fierbere: 10 minute
Rețetă de Steliana Flamaropol, București

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment