Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
100 g ciocolată cu lapte
500 g brânză de vaci cu smântână (mascarpone)
2 portocale
puțin zahăr pudră (sau îndulcitor lichid pentru diabetici)
50 ml lichior de portocale
3 linguri dulceață de portocale
frunze de mentă
Pregătești așa:
Mărunțești ciocolata și o topești la bain-marie (deasupra aburilor). Razi mărunt coaja portocalelor, storci și strecori zeama acestora. Faci o cremă din brânză, sucul și coaja citricelor, lichiorul și dulceața de portocale. Guști și, dacă este cazul, îndulcești cu zahăr praf (sau îndulcitor). Iei 1/3 din masă și o pui la rece. Peste restul, torni ciocolata topită și amesteci până devine o spumă consistentă. Lași la frigider.
Servești în cupe sau compotiere, cu felii de portocale, fursecuri, napolitane.
Idee de decorare:
Așezi pe fundul recipientului (poate fi și o sondă înaltă sau un pahar de șampanie) câteva linguri din crema de portocale peste care, apelând la o formă de ornare, clădești o piramidă spiralată din crema cu ciocolată. Am servit crema cu frunza de mentă și câteva batoane de ciocolată amăruie.
Pregătire: 40 minute; Răcire: 2-3 ore
Rețetă de Adrian Vanțiu, Cluj-Napoca, jud. Cluj
Nu ezita, intră aici și vei găsi o rețetă delicioasă!