Cozonac cu vișine

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3 ouă
500 g făină
un praf de sare
25 g drojdie
8 linguri zahăr
125 ml lapte
125 g unt
coajă de lămâie
800 g vișine
4 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 gălbenuș
Pregătești așa:
Pregătești maiaua din drojdie, zahăr, puțin lapte și făină. Lași la dospit. Cureți vișinele de sâmburi și presari peste ele 4 linguri de zahăr.
Pui făina într-un bol, adaugi ouăle, sare, zahărul vanilat, untul topit și coaja rasă de lămâie. Adaugi maiaua și amesteci până se încorporează toate ingredientele.
Frămânți bine și lași să crească. Întinzi aluatul și îl umpli cu vișinele. Rulezi, așezi în tavă, ungi cozonacul cu gălbenuș, apoi introduci tava în cuptor.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Constantin Codrin Ursachi, Bacău

Iată aici un altfel de cozonac.

Add Comment