Rețetă de Ioana Buculei, loc. Ciochina, jud. Ialomița
10 porții
Pregătire: 40 minute
Răcire: 4 ore
Îți trebuie:
- 1 cozonac potrivit ca mărime gata făcut
- 1 plic budincă de ciocolată
- 1 plic budincă de vanilie
- 800 ml lapte
- 200 ml frișcă
- 2 rodii
- zahăr pudră pentru ornat
Pregătești așa:
Prepari cele 2 budinci în vase separate, după instrucțiunile de pe pachet, folosind pentru fiecare câte 400 ml de lapte și 100 ml de frișcă proaspătă. Tai cozonacul în 3 felii orizontale. Tapetezi o formă de cozonac cu hârtie de copt și așezi un strat de cozonac. Torni budinca de ciocolată și așezi deasupra alt strat de cozonac. Pui tava în congelator timp de 5 minute. Continui cu un strat de budincă de vanilie, încă unul de cozonac. De fiecare dată când pui budinca, dai tava la congelator câte 5 minute. Când termini de aranjat toate straturile, o pui la frigider timp de 4 ore. După acest timp, scoți prăjitura din formă și presari peste ea zahăr pudră. Cureți rodiile de coajă, scoți semințele și ornezi prăjitura cu acestea.