Cozonac cu rodii și ciocolată

Rețetă  de Ioana Buculei, loc. Ciochina, jud. Ialomița

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 40 minute
Răcire: 4 ore

Îți trebuie:

  • 1 cozonac potrivit ca mărime gata făcut
  • 1 plic budincă de ciocolată
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 200 ml frișcă
  • 2 rodii
  • zahăr pudră pentru ornat

Pregătești așa:

Prepari cele 2 budinci în vase separate, după instrucțiunile de pe pachet, folosind pentru fiecare câte 400 ml de lapte și 100 ml de frișcă proaspătă. Tai cozonacul în 3 felii orizontale. Tapetezi o formă de cozonac cu hârtie de copt și așezi un strat de cozonac. Torni budinca de ciocolată și așezi deasupra alt strat de cozonac. Pui tava în congelator timp de 5 minute. Continui cu un strat de budincă de vanilie, încă unul de cozonac. De fiecare dată când pui budinca, dai tava la congelator câte 5 minute. Când termini de aranjat toate straturile, o pui la frigider timp de 4 ore. După acest timp, scoți prăjitura din formă și presari peste ea zahăr pudră. Cureți rodiile de coajă, scoți semințele și ornezi prăjitura cu acestea.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!