Cozonac cu nuci și alune

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
300 g făină
120 ml lapte
150 g unt moale
150 g brânză de vaci
100 g zahăr
1 plic praf de copt
sare
1 gălbenuș
Îți trebuie pentru umplutură:
100 g nucă
50 g alune
100 g smântână
50 g zahăr pudră
3 plicuri zahăr vanilat
1 fiolă esență de rom
Pregătești așa:
Amesteci brânza cu untul moale, laptele, zahărul și un vârf de linguriță de sare. Separat, amesteci făina cu praful de copt. Încorporezi treptat făina în compoziția cu brânză, până o omogenizezi, frămânți puțin și lași aluatul deoparte. Pentru umplutură, cureți nucile și alunele, le macini, le amesteci cu smântâna, zahărul pudră, zahărul vanilat și esența de rom. Întinzi aluatul, pui umplutura, rulezi și presezi bine marginile. Pui aluatul într-o tavă unsă și îl introduci în cuptorul deja încălzit. Cu 10 minute înainte să fie gata, îl scoți, îl ungi cu gălbenușul amestecat cu lapte și îl pui înapoi în cuptor. Când e gata, îl lași să se răcească, apoi îl tai felii.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Sonia Miclescu, București

Găsiți aici o altă rețetă de cozonac cu nucă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!