Cozonac cu brânză de vaci și cremă de nuci

Foto: Mihai Nicolae

 

 

 

Rețetă de Rodica-Doina Crăciun, Galați

Preț: 18 lei-8-10 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 35 minute

 

Îți trebuie pentru aluat: 250 g smântână groasă 150 g unt 1 ou 1 praf de copt făină cât cuprinde, ca să iasă un aluat de consistență
potrivită (circa 400 g)

Îți trebuie pentru umplutură: 250 brânză de vaci 1 gălbenuș 100 g zahăr pudră Îți trebuie pentru cremă: 250-300 g nuci 2 linguri zahăr 2 linguri smântână Pregătești așa: Amesteci smântâna cu untul, adaugi oul bătut, praful de copt și făina, cât cuprinde, ca să obții un aluat potrivit de moale. Tai o bucățică din aluat pentru colacul de deasupra. Restul aluatului îl tai în 3 bucăți egale. Din fiecare întinzi o foaie rotundă, cât este forma de mare. Fiecare foaie de aluat o ungi cu cremă obținută din nucile măcinate, amestecate cu zahăr și smântână. Peste ultima foaie întinzi și brânza amestecată bine cu zahărul și gălbenușul. Din restul de aluat faci două fitile, pe care le împletești și le pui pe marginea formei de copt. Coci la foc tare circa 35 de minute, după care scoți cozonacul din cuptor. Mai lași să stea 10 minute în formă și apoi îl scoți cu atenție, ca să nu se rupă, după care îl așezi pe o farfurie de tort.

Add Comment