Coronițe cu rom

Coronițe cu rom, un desert consistent, delicios și ușor de preparat. Sunt bune seara, sau dimineața, cu o cană cu lapte fierbinte sau un ceai aromat. Coronițele cu rom pot fi păstrate mai multe zile, într-o cutie închisă ermetic, astfel păstrându-și aroma. Poți să folosesțti ce fel de aromă vrei. pentru această rețetă am folosit rom și vanilie, dar le poți face și cu aromă de portocale (esență sau coaja de la portocale bio) sau lamâie (esemță sau coaja rasă de la lămâile bio).

Un truc: rade coaja de la o lamaie sau portocala bio. Amesreca coaja rasa cu zahar pudra. Proporția ideală este o lingurita de zahar la o linguriță rasa de răzatură. Pune totl intr-un borcănel care s eînghide ermetic și vei avea mereu zahar aromat la îndemână pentru prajituri.

 

Foto: Coroniță cu rom – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
250 g făină
250 g unt
70 g zahăr fin
3 gălbenușuri de ouă fierte
2-3 lingurițe esență de rom
60 g zahăr cu aromă de vanilie
Pregătești așa:
Freci spumă 200 g unt cu gălbenușurile fierte, zdrobite fin. Cerni făina și încorporezi crema de unt cu gălbenușuri, apoi zahărul mixat cu esența de rom. Omogenizezi aluatul și modelezi suluri subțiri, groase de 1 cm, pe hârtie de copt. Tai bucăți de circa 15 cm, pe care le unești la capete. Le poți presa cu furculița, dacă le dorești cu modele.

Le așezi în tavă, pe hârtie de copt, le ungi cu unt topit și le presari cu zahăr vanilat. Le coci la foc iute, 15 minute.

Pregătire 20 minute; Coacere 15 minute
Rețetă de Mirela Orheanu, Țăcău, jud. Brăila

Încearcă si:

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!