Coroniță de vanilie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
8 ouă
8 linguri zahăr
4 linguri făină
4 linguri nucă măcinată
1 fiolă esență de rom
1 praf de sare
Îți trebuie pentru cremă:
500 ml lapte
5 gălbenușuri
3 linguri amidon
150 g zahăr
1 fiolă esență de vanilie
200 g unt
200 g gem de căpșuni
Îți trebuie pentru decor:
150 g nucă măcinată
Pregătești așa:
Freci gălbenușurile cu zahărul, esența de rom, iar separat bați albușurile spumă cu un praf de sare. Pui treptat albușurile în compoziția de gălbenușuri și încorporezi încet făina. Torni aluatul într-o formă de tort cu gaură, unsă cu unt și tapetată cu făină și dai forma la cuptor pentru 30 de minute. Apoi lași blatul la răcit. Pentru cremă, amesteci laptele cu gălbenușurile și amidonul și fierbi compoziția pe foc mic, amestecând mereu, până se îngroașă, după care o lași la răcit. Freci untul spumă cu zahărul și esența de vanilie, adăugând treptat peste el crema de lapte răcită. Oprești un sfert din cremă, pentru ornat. Tai blatul în 3 foi. Ungi prima parte de blat cu 5 linguri de gem, întinzi jumătate din crema de vanilie, pui a doua foaie de blat, gem, restul de cremă și blat.
Îmbraci tortul în crema oprită și îl tapetezi cu nucă măcinată.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Cristina Nedelcu, Caransebeș, jud. Caraș-Severin

 

Intră aici, vei găsi o rețetă deosebită.

Add Comment