Cornuri Qruella

Rețetă de Ionela Mitroi, com. Nencuilești, Teleorman

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 1 : 45 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie:

  • 500 ml lapte
  • 500 g zahăr
  • 150 g margarină
  • 100 ml ulei
  • 1,4 kg făină
  • 4 ouă
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • un praf sare
  • un cub drojdie
  • 3 linguri cacao
  • 1 borcan dulceață (vișine, caise, cireșe) sau rahat
  • 1 pachet nucă de cocos

Îți trebuie pentru sirop:

  • 250 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 1 esență de rom

Pregătești așa:

Pui laptele, zahărul și margarina pe foc. Peste făină, ouă, zahăr vanilat, drojdie, sare și ulei adaugi compoziția cu margarina. Frămânți un aluat. Împarți coca în 2 și o parte o amesteci cu cacaua. Lași coca la dospit 1 oră, apoi rupi bucăți mici din ambele compoziții și întinzi 2 foi (una albă, alta colorată). Suprapui foile. Mai întinzi puțin cu sucitorul și tai pornind din mijloc sau întinzi o foaie pătrată, pe care o tai în romburi, pe diagonală. În mijloc pui dulceață sau rahat și rulezi. Ungi cu margarină o tavă, pui cornurile și le dai la cuptor pentru 15-20 minute. Între timp, pregătești siropul: Fierbi 250 g zahăr cu 150 ml apă 15 minute. Adaugi esența. Cornulețele coapte le lași să se răcească și le dai prin sirop și prin nucă de cocos.



Add Comment