Cornuri Qruella

Rețetă de Ionela Mitroi, com. Nencuilești, Teleorman

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 1 : 45 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie:

  • 500 ml lapte
  • 500 g zahăr
  • 150 g margarină
  • 100 ml ulei
  • 1,4 kg făină
  • 4 ouă
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • un praf sare
  • un cub drojdie
  • 3 linguri cacao
  • 1 borcan dulceață (vișine, caise, cireșe) sau rahat
  • 1 pachet nucă de cocos

Îți trebuie pentru sirop:

  • 250 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 1 esență de rom

Pregătești așa:

Pui laptele, zahărul și margarina pe foc. Peste făină, ouă, zahăr vanilat, drojdie, sare și ulei adaugi compoziția cu margarina. Frămânți un aluat. Împarți coca în 2 și o parte o amesteci cu cacaua. Lași coca la dospit 1 oră, apoi rupi bucăți mici din ambele compoziții și întinzi 2 foi (una albă, alta colorată). Suprapui foile. Mai întinzi puțin cu sucitorul și tai pornind din mijloc sau întinzi o foaie pătrată, pe care o tai în romburi, pe diagonală. În mijloc pui dulceață sau rahat și rulezi. Ungi cu margarină o tavă, pui cornurile și le dai la cuptor pentru 15-20 minute. Între timp, pregătești siropul: Fierbi 250 g zahăr cu 150 ml apă 15 minute. Adaugi esența. Cornulețele coapte le lași să se răcească și le dai prin sirop și prin nucă de cocos.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!