Rețetă de Ionela Mitroi, com. Nencuilești, Teleorman
10 porții
Pregătire: 1 : 45 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie:
- 500 ml lapte
- 500 g zahăr
- 150 g margarină
- 100 ml ulei
- 1,4 kg făină
- 4 ouă
- 4 plicuri zahăr vanilat
- un praf sare
- un cub drojdie
- 3 linguri cacao
- 1 borcan dulceață (vișine, caise, cireșe) sau rahat
- 1 pachet nucă de cocos
Îți trebuie pentru sirop:
- 250 g zahăr
- 150 ml apă
- 1 esență de rom
Pregătești așa:
Pui laptele, zahărul și margarina pe foc. Peste făină, ouă, zahăr vanilat, drojdie, sare și ulei adaugi compoziția cu margarina. Frămânți un aluat. Împarți coca în 2 și o parte o amesteci cu cacaua. Lași coca la dospit 1 oră, apoi rupi bucăți mici din ambele compoziții și întinzi 2 foi (una albă, alta colorată). Suprapui foile. Mai întinzi puțin cu sucitorul și tai pornind din mijloc sau întinzi o foaie pătrată, pe care o tai în romburi, pe diagonală. În mijloc pui dulceață sau rahat și rulezi. Ungi cu margarină o tavă, pui cornurile și le dai la cuptor pentru 15-20 minute. Între timp, pregătești siropul: Fierbi 250 g zahăr cu 150 ml apă 15 minute. Adaugi esența. Cornulețele coapte le lași să se răcească și le dai prin sirop și prin nucă de cocos.