Cornuri pufoase, cu dulceață de piersici și rahat

Foto: Cornuri pufoase, cu dulceață de piersici și zahăr – foto cititoare – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
600 g făină la temperatura camerei
1 linguriță drojdie uscată
un praf sare
1 linguriță zahăr
1 ou
3 linguri smântână
1 căniță lapte cald
1 esență de rom
Pentru umplutură:
1 borcănel cu dulceață de piersici
cubulețe de rahat
2 linguri zahăr praf cu aromă de vanilie – pentru decor
Pregătești aluatul așa:
Se pune făina într-un bol mare, se faceo gropiță la mijloc, se pune drojdia, sarea, zahărul și laptele cald, se ametecă și se lasă la dospit 15 minute.
Se adaugă apoi oul, smântâna, după care se frământă aluatul până se desprinde de pe mâini, picurând și câte puțin ulei. Se lasă la dospit 45 minute, la căldură.
Se întinde o foaie subțire de 5 mm, se taie triunghiuri, se ung cu dulceață, se pun cubulețe de rahat, apoi se rulează cornulețele. Se așază într-o tavă, se lasă la crescut 15 minute și se bagă tava în cuptor pentru 25 minute. Se pudrează cu zahăr pudră.
Din același aluat se poate prepara un colăcel foarte gustos și arătos.

Foto: Colăcel – foto cititoare – Arhivă Burda România


Rețetă de Elena Potra, com. Vârzava, jud. Arad

Intră aici și încearcă și această rețetă de cornulețe.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!