Cornuri însiropate

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
300 ml lapte
200 ml ulei
100 g zahăr
1 cub mai mare de drojdie
4-5 ouă
arome, după gust
500 g făină
200 g gem sau brânză dulce
sare
Îți trebuie pentru sirop:
100 g zahăr
100 ml apă
Pregătești așa:
Amesteci toate ingredientele cu laptele călduț, obținând o cocă nici prea tare, nici prea moale, pe care o lași să crească 1/2 oră. Împarți aluatul în 5 bucăți egale, iar din fiecare bucată întinzi o foaie rotundă, pe care o împarți în 8 triunghiuri egale. Le poți umple cu brânză dulce, gem de fructe sau cremă de ciocolată tartinabilă.
Rulezi triunghiurile sub formă de corn, obținând 40 de cornuri, pe care le coci la 200 grade Celsius, circa 1/2 oră, până se rumenesc.
Prepari un sirop din zahăr și apă, pe care le fierbi puțin, apoi scufunzi fiecare corn în siropul fierbinte. Presari cornurile cu nucă de cocos, dacă preferi. Sunt bune atât calde, cât și reci, rămânând la fel de moi și de fragede.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Mariana Murariu, sat Suha, com. Mălini, jud. Suceava

Intră aici, vei găsi o rețetă de cornulețe specială.

Add Comment