Cornuri cu mere

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g făină
250 ml lapte
1 plic drojdie uscată
4 linguri miere
25 g unt sau margarină
1 ou pentru uns
3 mere
2 linguri zahăr
1 praf de scorțișoară
Pregătești aluatul așa:
Dizolvi pliculețul de drojdie în 2-3 linguri de lapte cald. Mierea și untul le dizolvi în restul de lapte cald. Adaugi făina și frămânți până obții un aluat moale și nelipicios. Lași aluatul să crească la căldură până își dublează volumul.
Împarți apoi aluatul în două și întinzi cu sucitorul două foi rotunde, nu foarte groase. Împarți apoi foaia și o tai cu cuțitul mai întâi în patru, apoi în șase și, la final, în opt. Pui câte o lingură de umplutură pe fiecare triunghi rezultat.
Pregătești umplutura așa:
Razi trei mere, adaugi două linguri de zahăr și un praf de scorțișoară, apoi le călești pe foc aproximativ 5 minute. Rulezi cornurile, le pui în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu margarină sau unt și le mai lași să crească cam 1/2 oră. După ce au crescut cornurile, bați 1 ou cu 2 linguri de lapte și ungi cornurile deasupra cu acest amestec. Le dai apoi în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc. După ce le scoți, le ungi cu puțină miere. Sunt foarte bune atât calde, cât și reci.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Violeta Postolache, Galați

Intră aici, vei descoperi o rețetă delicioasă.

Add Comment