Cornuri cu ciocolată – un deliciu

Cornuri cu ciocolată, un deliciu, foarte bune, aromate, un desert pe placul copiilor, dar nu numai.
Ce-i mai dulce și mai bun? Ciocolata, zicem noi!
Istoria ciocolatei începe acum patru mii de ani când cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud. Primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă a fost Cristofor Columb (1502). Ciocolata ocupa un loc privilegiat in preferintele civilizatiilor moderne datorita aromei sale inimitabile, dar și unei aure magice transmise de-a lungul timpului. Într-adevar, cacohuaquatl în limba incașă înseamnă “cadoul grădinarului paradisului către primii oameni“, adică a zeului Quetzalcoatl.

Foto: Cornuri cu ciocolată – Arhivă Burda România


Îți trebuie pentru circa 12 cornuri:
circa 400 g făină albă
25 g drojdie proaspătă
2 ouă
60 ml apă călduță
125 ml apă minerală foarte rece
100 g zahăr
40 ml ulei
1 linguriță rasă de sare
12 linguri pline cu cremă de ciocolată
Pentru decor:
1 ou
semințe de susan
Pregătești așa:
Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr și apoi se amestecă cu apă călduță, lăsându-se până formează bulbuci. Separat se pun 7 linguri din cantitatea de făină, sarea, ouăle, zahărul și 1/2 din cantitatea de ulei. Se amestecă bine, se adaugă apoi drojdia și treptat apa minerală și se amestecă. Se pune apoi treptat și făina. La final se adaugă restul de ulei și se frământă bine, rezultând un aluat elastic.
Se lasă la dospit o oră. Când este gata aluatul se împarte în 4 foi. Se întinde fiecare foaie pe masa de lucru tapetată cu făină și se împarte în triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune câte o lingură de cremă și se rulează de la baza triunghiului către vârful triunghiului.
Cornurile formate se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu un ou bătut, se presară susan pe ele și se dau la cuptor la 160 grade C, pentru circa 35 de minute, până când sunt rumene.Rețetă de Ștefania Anastasiu, Iași

Încearcă rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!