Foto: Mihai Nicolae – Burda Romănia
Îți trebuie:
125 g margarină
300 g smântână
1 plic zahăr vanilat
1 esenţă vanilie
circa 500 g făină
3-4 linguri făină pentru modelat (pentru întins foile de aluat)
zahăr pudră pentru decor
Îți trebuie pentru umplutură:
180 g făină de migdale (migdale măcinate) sau nucă măcinată
200 g gem de prune
50 g ciocolată cu lapte, rasă
2 linguri miere
coaja rasă de la 1/2 lămâie
Pregătești așa:
- Mixezi margarina moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul vanilat și esența de vanilie. Adaugi smântâna și bați în continuare. Pui făina treptat până ce obții un aluat legat, omogen. Dai la rece.
- Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele, lași la rece, împarți aluatul în 8 părți și fiecare foaie o împarți în 8 triunghiuri. Așezi câte o bilă din umplutura făcută și rulezi. Așezi cornulețele pe o hârtie de copt, în tava de aragaz.
- Coci la foc mediu, 20-25 de minute. Le pudrezi fierbinți, imediat cum le scoți din cuptror sau rostogolești cornulețele fierbinți în zahărul pudră.
6 porții › Pregătire: 35 minute › COACERE: 45 minute
Rețetă trimisă de Maria Iosip, Galați