Cornulețe speciale

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romănia

 

Îți trebuie:

125 g margarină

300 g smântână

1 plic zahăr vanilat

1 esenţă vanilie

circa 500 g făină

3-4 linguri făină pentru modelat (pentru întins foile de aluat)

zahăr pudră pentru decor

 

Îți trebuie pentru umplutură:

180 g făină de migdale (migdale măcinate) sau nucă măcinată

200 g gem de prune

50 g ciocolată cu lapte, rasă

2 linguri miere

coaja rasă de la 1/2 lămâie

 

Pregătești  așa:

  1. Mixezi margarina moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul vanilat și esența de vanilie. Adaugi smântâna și bați în continuare. Pui făina treptat până ce obții un aluat legat, omogen. Dai la rece.
  2. Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele, lași la rece, împarți aluatul în 8 părți și fiecare foaie o împarți în 8 triunghiuri. Așezi câte o bilă din umplutura făcută și rulezi. Așezi cornulețele pe o hârtie de copt, în tava de aragaz.
  3. Coci la foc mediu, 20-25 de minute. Le pudrezi fierbinți, imediat cum le scoți din cuptror sau rostogolești cornulețele fierbinți în zahărul pudră.

6 porții › Pregătire: 35 minute › COACERE: 45 minute

 

Rețetă trimisă de Maria Iosip, Galați

Add Comment