Cornulețe de post, cu rahat

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 ml ulei
10 linguri borș
1 plic praf de copt
drojdie cât o nucă
1 linguriță esență de rom
coaja proaspăt rasă de la 1 lămâie
1 linguriță zeamă de lămâie
1 vârf de cuțit amoniac
făină cât cuprinde
circa 350 g rahat
opțional, zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Pregătești așa:
Cerni circa 200 g făină într-un castron, iar în mijloc pui drojdia și praful de copt dizolvate în puțină apă călduță, aromele, uleiul, praful de copt, borșul și amoniacul stins cu zeama de lămâie. Amesteci până la omogenizare, apoi continui să adaugi treptat făină, până când obții un aluat potrivit de tare. Tai rahatul sub formă de bețișoare.
Pe masa de lucru presărată cu un strat fin de făină, întinzi aluatul în strat subțire, de circa 5 mm și tai triunghiuri înalte. Pe bază pui câte o bucată de rahat și rulezi aluatul până la vârful triunghiului. Așezi cornulețele în tavă, pe hârtie de copt și le coci pentru aproximativ 20 de minute. După ce s-au mai răcit, le poți pudra cu zahăr cu aromă de vanilie.

 

35 bucăți; pregătire: 25 min; coacere: 20 min

Rețetă de Denisa Dima, București

 

Add Comment