Cornulețe cu smântână

Cornulețe cu smântână, un desert ușor de preparat, cu un gust deosebit, o rețetă care nu este greu de preparat și pe care vă invităm s-o preparați.
Pentru umplutura cornulețelor vom folosi nuci măcinate, foarte apreciate pentru gustul lor deosebit, dar și pentru beneficiile pentru sănătate. Miezul de nucă este bogat în proteine, fibre, vitamine, minerale și polifenoli. Este bogat în mangan și fosfor, beneficice pentru funcționarea normală a inimii și creierului. Mai conține cupru și zinc, necesare pentru formarea hemoglobinei în sânge. Conținând fier și cobalt este foarte bun în caz de anemie. Nu trebuie să uităm de potasiu, mangan și iod.
Consumul regulat de nuci mărește speranța de viață, iar dacă consumați puțin miez de nucă înainte de culcare vă ajută să nu aveți probleme cu somnul.
Nuca este folosită verde în special pentru delicioasa dulceață de nuci verzi. Sunt o multitudine de deserturi la care folosim miezul de nucă, dând acestora un gust deosebit.
Confirm Wikipedia nucul „își are originea în zona geografică întinsă din Balcani spre est.„. „Nucul a fost introdus în vestul și estul Europei din vremea romanilor, iar în cele două Americi în secolul 17.„

 

Foto: Cornulețe cu smântână – Arhivă Burda România


Îți trebuie pentru aluat:
500 g făină
6 linguri smântână
300 g unt
esență de vanilie
un praf de sare
Îți trebuie pentru umplutură:
nucă măcinată
zahăr
albuș
Pregătești așa:
Pentru aluat, amesteci bine toate ingredientele, frămânți, apoi lași la rece două ore. Pentru umplutură, amesteci nuca măcinată cu albușul bătut spumă cu zahărul.
Întinzi o foaie, tai pătrate și le umpli cu nucă, apoi le rulezi, le pui în tava unsă cu ulei, le coci la foc potrivit și, când le scoți, le dai prin zahăr pudră.
Aceste cornulețe pot fi umplute și cu dulceață sau brânză de vaci, amestecată cu zahăr, un gălbenuș și puțină esență de vanilie.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Maria Bercea, com. Bârsana, jud. Maramureș

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!