Cornulețe cu nucă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îţi trebuie:
1 cub drojdie
250 g untură
1 pahar lapte bătut
2 ouă

1 praf de sare
3 linguri zahăr
700-800 g făină
1 ceșcuță ulei
1 esență de vanilie
Îți trebuie 
pentru umplutură:
1 borcan de gem
150 g miez de nucă
zahăr pudră cu aromă 
de vanilie pentru decor
Pregătești așa:
Într-un lighean, amesteci drojdia cu o linguriță de zahăr, cu puțină apă călduță și cu puțină făină. Adaugi și 1 ceșcuță de ulei. Lași să crească, pui restul ingredientelor și frămânți un aluat potrivit de tare. Îl lași apoi la căldură până își dublează volumul.
Iei din cocă bucăți și întinzi foi potrivit de groase, le tai pătrățele și le umpli cu gem amestecat cu nuci zdrobite.
Le rulezi din colț, le răsucești și le așezi într-o tavă unsă cu puțin ulei.
Le lași să mai crească timp de 5 minute și le introduci în cuptorul încins pentru 15-20 de minute. Când sunt calde, presari cornulețele cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Le poți servi alături de un pahar cu lapte cald.

20 porții 
Pregătire: 50 minute 
COACERE: 20 minute
Rețetă de Rozalia Șuba, Ocna-Mureș, jud. Alba

Add Comment