Conuri cu cremă de lapte condensat

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru conuri:
3-4 linguri făină
1 cană de 250 ml cu apă
1 pliculeț drojdie
un vârf cuțit de sare
Îți trebuie pentru cremă:
50 g unt
1 cutie lapte condensat
1 lingură amidon
4-5 linguri lapte
4 linguri apă sau flori de trandafir
200 g fistic zdrobit la mână
1/2 baton vanilie
100 ml sirop de zahăr
Pregătești aluatul așa:
Faci aluatul din apă caldă, drojdie, sare și făină și amesteci bine cu telul, ca să se dizolve. Cantitatea de făină sau apă poate varia, în funcție de tipul făinii folosite, dar aluatul trebuie să fie mai gros decât cel pentru clătite. Lași la crescut/dospit încă 30 de minute acoperit, în loc izolat de curenții de aer.
Pregătești crema așa:
Într-o crăticioară pui laptele condensat, amidonul, amestecând mereu și adăugând ușor laptele, ca să se încorporeze ingredientele și dai un clocot la foc mic.
La sfârșit, adaugi apa de flori și batonul de vanilie, dacă dorești o aromă mai puternică.
Zdrobești fisticul într-o pungă cu un sucitor de lemn, nu prea mult, ca să rămână bucăți neuniforme și dai deoparte.
Răcești crema, dar nu complet, acoperi cu o folie, să nu se întărească și dai deoparte.
După 30 de minute, după ce compoziția a crescut, iei cu un polonic din ea și coci într-o tigaie de teflon unsă cu unt, câte o clătită rotundă, nu prea mare, cu diametrul de maxim 8-9 cm. Atenție! Nu le rumenești, le coci pe ambele părți puțin, să se întărească și să se lege clătita, pentru a se păstra elastică și moale. Pui deoparte clătitele și ai grijă să le umpli imediat ce le coci. Lipești marginile până la jumătate, iar în conul format pui cremă cu o linguriță cât mai mică, ca să poți umple bine, apoi presari fistic la capătul liber. Poți stropi conurile cu siropul de zahăr, pentru cine dorește mai dulce.
Dintre secretele rețetei:
Aluatul îl pui puțin în tigaie și întinzi cu polonicul ușor, ca să aibă o suprafață uniformă și grosime aproximativ la fel.
Întorci clătitele repede pe o parte, după ce aluatul s-a întărit. Când le dai deoparte, le acoperi cu un șervet curat și ud, să se păstreze calde până le lipești și le umpli. Apa de flori o adaugi la sfârșit în cremă, ca să se păstreze mirosul ei pregnant.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Liliana Bolbol, Mogoșoaia, jud. Ilfov

Intră aici și încearcă rețeta.

Add Comment