Cobbler cu piersici

Cobbler cu piersici, sau dacă dorești să folosești alte fructe, este un desert ușor de preparat și foarte gustos.
Cobbler este un desert făcut în America și în Anglia, pe bază de fructe și este un hybrid între plăcintă, clafoutis și crumble. Rețeta originală constă într-un strat de fructe, peste care se pune un aluat de biscuiți, astfel, după ce este coapă prăjitura să arate ca un „pavaj„. Se mai poate face și un aluat mai lichid decât cel de biscuiți, folosind făină, peste care se pun fructele, iar la coacere aluatul crescând să încorporeze fructele și să semene cu un „pavaj„.
Pentru a obține un kilogram de cuișoare uscate, se folosesc între 8000 și 14000 de muguri, în funcție de cât de mari sau cât de maturi sunt. Mugurii sunt întinși la soare și uscați timp de 4-7 zile.
Unul dintre cele mai mari beneficii al scorțișoarei, într-o epocă în care din ce în ce mai mulți oameni se îmbolnăvesc de diabet de tip II, este că, dacă e consumată regulat, poate să reducă la fel de eficient glicemia ca antidiabeticele orale, însă fără efectele secundare. 

cobbler

Foto: Cobbler cu piersici – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
125 g unt
250 ml lapte
120 g făină
200 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
6 jumătăţi de piersică, proaspete sau din compot
condimente: cuişoare, scorţişoară baton, coriandru, enibahar
opțional, 2-3 frunzuliţe de busuioc
Pregătești așa:
Pisezi la un loc condimentele: câteva cuişoare, câteva boabe de coriandru şi de enibahar, 1/4 linguriţă scorţişoară. Încălzești cuptorul la 180°C. Ungi cu unt o formă de 15×20 cm și o introduci puțin în cuptor, până se topește untul.
Amesteci într-un bol făina cu zahărul, praful de copt, vanilia şi mixul de condimente, după care încorporezi laptele, cu ajutorul unui tel. Amesteci până obţii o compoziţie omogenă, pe care o torni peste untul topit, fără să amesteci.
Aşezi din loc în loc piersicile, pui şi busuiocul, dacă doreşti, apoi coci preparatul 35-40 de minute sau până se rumeneşte. Se serveşte cald sau rece, după preferinţă.

Rețetă de Alexandrina Jijie, Suceava

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!