Clătite cu mere sau clătite cu morcovi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
5 linguri făină
5 linguri apă minerală
1 lingură zahăr
1 lingură zahăr pudră
4-5 mere mai mari
ulei
Pregătești așa:
Într-un bol amesteci făina cu apa minerală și zahărul. Trebuie să obții o compoziție nici prea groasă, nici prea subțire. Cureți merele de coajă, le tai felii foarte subțiri și le pui într-un aluat obișnuit de clătite. Amesteci foarte bine, apoi le prăjești în ulei. Le servești pudrate cu puțin zahăr vanilat.

Poți folosi aceleași ingrediente, cu excepția merelor, pe care le înlocuiești cu morcovi, și vei obține alte clătite delicioase cu umplutură de morcovi.

 

Clătite cu morcovi

Îți trebuie:
5 linguri făină
5 linguri apă minerală
1 lingură zahăr
1 lingură zahăr pudră
5 morcovi
ulei
Pregătești așa:
Într-un bol amesteci făina cu apa minerală și zahărul, trebuie să iasă o compoziție nici prea groasă, nici prea subțire. Cureți morcovii de coajă și îi dai pe răzătoarea mică. Într-o tigaie pui uleiul, adaugi morcovii și îi lași să se călească. În aluatul pregătit mai sus pui morcovii, amesteci bine și prăjești clătitele. Le scurgi bine și le pui pe un șervețel, ca să absoarbă surplusul de ulei. Le servești unse cu miere de albine și nuci măcinate.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 30 minute
Rețete de Dorica Chiribuță, loc. Răchiți, jud. Botoșani

Intră aici și vei găsi o rețetă de clătite-aperitiv.

Add Comment