Ciocolată de casă cu căpșuni

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru stratul de cacao:
90 ml apă
170 g zahăr
240 g lapte praf
40 g cacao
120 g unt
extract de vanilie
Îți trebuie pentru stratul de căpșuni:
100 ml suc de căpșuni (din 250-300 g căpșuni)
150 g zahăr
120 g unt
260 g lapte praf
Pregătești stratul de cacao așa:
Pui apa cu zahărul pe foc. Din momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu), mai lași pe foc 6-7 minute, până când compoziția are aspectul unui sirop. Separat, cerni cacaua și laptele praf. Iei siropul de pe foc și adaugi untul și extractul de vanilie, apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate și amesteci bine, să nu rămână cocoloașe. Tapetezi o tavă mică cu hârtie de copt. Torni ciocolata, o nivelezi și o lași la răcit (nu în frigider).
Pregătești stratul de căpșuni așa:
Pentru a obține 100 ml suc de căpșuni, ai nevoie de aproximativ 250-300 g căpșuni proaspete. Le speli bine, le rupi codițele și le pui pe foc, împreună cu 2 linguri de zahăr. Din momentul în care încep să fiarbă, le lași 10 minute pe foc, apoi le pui într-o sită, la strecurat, pentru a obține cât mai mult suc. Măsori 100 ml suc de căpșuni și îl pui pe foc, împreună cu cele 150 de grame de zahăr. Lași să fiarbă 6-7 minute și apoi adaugi untul. Separat, cerni laptele praf, apoi torni peste el siropul de căpșuni și amesteci bine.
Torni compoziția peste cea de ciocolată și dai tava la rece. După 3-4 ore de stat la rece, tai batoanele de ciocolată și le servești.

Pregătire: 50 minute; Răcire: 3-4 ore
Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Intră aici și vei găsi o altă rețetă de ciocolată de casă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!