Ciocolată de casă cu biscuiţi

Ciocolată de casă cu biscuiţi, un joc de nuanțe și arome, un dulce adorat de toată lumea, un preparat ușor de făcut și sănătos pentru că este făcut de mâna noastră, în bucătăria noastră.
Un ingredient important pentru acest desert este laptele praf. Să vedem cum se prepară laptele praf. Pentru că laptele este un aliment valoros, s-a căutat o metodă de conservare convenabilă, astfel că a apărut laptele praf.
În prima etapă se elimină parțial apa din lapte, iar ceea ce rezultă prin evaporarea conținutului de apă este laptele concentrat. În a doua etapă laptele concentrat este pulverizat în particule fine, eliminându-se astfel apa complet, rezultând laptele praf. În urma acestui proces sunt păstrate toate elementele nutritive: proteine, glucide, lipide și minerale. Laptele praf are o durată de depozitare net superioară în comparație cu laptele lichid și nu necesită păstrare la rece, datorită conținutului scăzut de umiditate.
Laptele praf se folosește în multe produse alimentare cum ar fi: înghețata, frișca, brânzeturile topite, ciocolata etc.

ciocolata

Foto: Ciocolată de casă cu biscuiţi – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
500 g lapte praf
200 g unt
300 g zahăr
300 ml apă
100 g biscuiţi cu susan
3 linguri cacao
Pregătești așa:
Pui într-un vas lapte praf şi îl amesteci cu untul până devine o pastă. Colorezi 2/3 din compoziție adâugând pudra de cacao.
Fierbi apa cu zahărul, până obții un sirop ceva mai consistent. Adaugi 2/3 din sirop în compoziția maro și 1/3 în compoziția rămasă albă.
Ungi cu unt o tavă pătrată și presari pe baza ei biscuiţii sfărâmaţi. Pui în strat uniform 1/2 din compoziția cu cacao, apoi compoziţia fără cacao și din nou compoziție maro.
Păstrezi tava în frigider pentru două ore, după care răstorni compoziţia pe un blat și o porționezi în formele dorite.

Rețetă de Raluca Cornean, Cluj-Napoca, jud. Cluj

Vă oferim și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!