Choux cu mascarpone și mure

Un desert foarte gustos, care are și un aspect deosebit este cel de Choux cu mascarpone și mure, rețetă pe care o prezentăm în continuare.
Se pare că inveția acestor prăjiturele o datorăm lui Popellini, un bucătar de la curtea Catherinei de Medicis, care făcea mici choux-uri numite „poupelins„, umplute cu o pastă de fructe. Mai târziu, în secolul al XVIII-lea, Jean Avice a creat rețeta de astăzi, Choux a la crème, având ca umplutură cremă de vanilie și frișcă, o prăjitură delicată și ușoară care practic se topește în gură. Tot a lui a fost și ideea profiterolului.

prajitura choux

Foto: Choux cu mascarpone și mure – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
200 ml apă
50 g unt
1 vârf de cuțit sare
120 g făină
1 lingură zahăr
3 ouă
Îți trebuie pentru umplutură și decor:
250 g mascarpone
200 g mure
40 g zahăr pudră
2 lingurițe zeamă de lămâie
Pregătești aluatul așa:
Fierbi apa într-o crăticioară împreună cu zahărul, untul și sarea. Când dă în clocot, încorporezi toată făina deodată și amesteci energic, până când se formează un bulgăre de aluat care se desprinde de pereții vasului. După ce se mai răcește, adaugi ouăle unul câte unul și omogenizezi după fiecare. Torni aluatul într-un cornet și faci rozete cu diametrul 
de 5 cm, în tavă, pe hârtie de copt, cu distanță între ele.
Le coci la 200 ºC, timp de 25 de minute, fără să deschizi ușa cuptorului. După ce se răcesc, le tai câte un căpăcel.
Pregătești umplutura așa:
Mixezi mascarpone cu zahărul și jumătate din mure pe care, în prealabil, le-ai mărunțit în blender, cu puțină zeamă de lămâie. Umpli choux-urile cu cremă și le decorezi cu fructele rămase.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Elena Râncioagă, Izvoru, jud. Prahova

Intră aici și încearcă rețeta.

Add Comment