Choux cu caise

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
125 g făină
100 g unt sau margarină
250 ml apă
3 ouă mari
1/2 linguriță sare
Îți trebuie pentru umplutură:
400 g frișcă dulce
400 g caise fierte în sirop de zahăr
zahăr pudră
Pregătești așa:
Pui la fiert apa, untul și sarea. La primul clocot, iei oala de pe foc și pui făina deodată. Amesteci repede, punând iar pe foc (pe o tablă), până se dezlipește aluatul de oală, apoi îl lași să se răcească. Adaugi ouăle pe rând, amestecând bine. Cu un cornet sau cu o linguriță, pui în tava neunsă gogoșelele ovale, la o distanță de 3 cm între ele.
Introduci tava în cuptorul încins și, după 10 minute, reduci flacăra la moderat și mai lași 30 de minute. Tai căpăcele gogoșelelor și le umpli cu frișcă și jumătăți de caise fierte în sirop. Pudrezi gogoșelele cu zahăr.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă propusă de Crenguța Simion, București

Intră aici și vei găsi un dulce cu caise deosebit.

Add Comment