Chec rapid cu mere

Foto: Chec rapid cu mere – foto cititor – Arhivă Burda România


Îți trebuie:
450 g mere (aproximativ 3-4 mere întregi)
3 ouă de casă
80 g făină albă 000
80 g zahăr tos
60 ml lapte gras
un praf de sare
1/4 linguriță scorțișoară măcinată
50 g unt 80% grăsime
1 lingură coajă de lămâie proaspăt rasă
Îți trebuie pentru decor:
1 măr mic
1 mână de nuci
Pregătești așa:
Încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Pregătește o tavă mică de chec și tapeteaz-o cu hârtie de copt.
Într-un bol încăpător mixează ouăle cu zahărul și un praf de sare, până se formează o spună. Adaugă apoi untul topit și răcorit, laptele, coaja de lămâie și, la final, ingredientele uscate amestecate și cernute (făină și scorțișoară).
Merele se curăță de coajă, se îndepărtează cotorul și semințele și se taie feliuțe subțiri. Răstoarnă merele în aluatul gata pregătit și amestecă cu o spatulă, încât fiecare felie să fie îmbrăcată în aluat. Toarnă această compoziție în tava de chec. Poți încerca să aranjezi feliile de mere în aceeași direcție. Peste aluatul crud pui felii rotunde de măr, cu tot cu coajă, dar fără cotor și sâmburi și presari o mâna de nuci tocate grosier.
Checul se coace timp de 40 de minute sau până când prinde o culoare frumoasă deasupra. Se lasă la răcit complet, apoi se dă peste noapte la frigider și, a doua zi, se porționează.


Rețetă de Oana Bîrgăoanu, Lunca Câlnicului, jud. Brașov

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!