Chec misterios

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3 ouă
1 cană zahăr
1 cană zahăr brun
1 1/2 cană ulei
zahăr vanilat
3 căni făină
1 lin­­gu­riță bicarbonat stins cu zeama de 
la o lămâie
1/2 linguriță scorțișoară
1 praf sare
1 cană nuci pralinate și tocate mare
1 cană nuci tăiate mărunt
1 cană migdale decojite și mărunțite
1 linguriță esență de rom
2-3 linguri șerbet de rom pentru glazură
Pregătești așa:
Freci spumă ouăle întregi cu zahărul, alternând cu uleiul. Adaugi toată făina, chiar dacă obții un aluat foarte dens și greu de amestecat. Adaugi restul ingredientelor și le încorporezi bine.
Ungi o formă cu ulei și o tapetezi cu făină. Pui compoziția și o dai la cuptorul încins dinainte, la foc mic, pentru 35 de minute. Când se răcorește, glazurezi checul cu șerbet și presari nuci pralinate.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Sandu Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

Intră aici și vizionează filmulețul cu prepararea unui chec cu nuci.

Add Comment